2020. október 28.

Select your Top Menu from wp menus
Salzburgi galuska házilag, recept

Salzburgi galuska házilag, recept

Ezt a sütit egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia:

Aki járt már Salzburgban, valószínűleg találkozott ezzel a különleges édességgel, a salzburgi galuskával (Salzburger Nockerl), ami nemcsak nagyon finom, de aranysárga színével, és hegycsúcsokra, süvegekre emlékeztető alakjával nagyon esztétikus is.

Salzburg talán leghíresebb specialitása majdnem olyan jellegzetes tényezője a város gasztronómiai különlegességeinek, mint a Mozart golyó. Olyan nagy múltú sütemény, amit talán már a város leghíresebb szülötte, Mozart is megkóstolhatott több száz évvel ezelőtt. Bár akkor még jobban hasonlított a Salzburger Nockerl a képviselőfánkra, később ebben a formában lett világhírű.
A salzburgi galuska tulajdonképpen egy ovális edényben tálalt szuflé, amelyhez csak néhány alapanyagra van szükség, elkészítése mégis izgalmas, némi rutint igénylő feladat, éppen a formázás miatt.

A salzburgi galuska házilag Hozzávalói:

  • 7 tojásfehérje
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tojás sárgája
  • 20 g liszt (átszitálva)
  • 1 ek vaníliás cukor
  • vaj (a sütőforma bekenéséhez)
  • porcukor

A salzburgi galuska házilag elkészítése:

  1. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját vaníliás cukorral kikeverve hozzáadjuk, és óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
  2. Az így kapott masszát egy ovális alakú, már forró, kivajazott jénai tálba öntjük, és három-négy piramishoz hasonló süveget formázunk belőle.
  3. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőbe toljuk, és 9 percig sütjük.

Azonnal tálaljuk, kevés porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintve.

salzburgi galuska házilag

forrás:nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Habkönnyű csokikrémes sajttorta
Habkönnyű csokikrémes sajttorta, recept

Hogy mi van, ha a könnyed sajttortát édes krémmel kombináljuk? Egy falat tökéletesség! Valakinek eszébe jutott, hogy a sajttortát a...

Close