2020. október 25.

Select your Top Menu from wp menus
Salátaleves

Story Highlights

  • Friss, üde, egyszerű

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • zöldség alaplé
  • fehérbor ecet
  • vaj
  • tojás sárgája

A megtisztított római saláta külső leveleit sós és enyhén cukros vízzel leforrázzuk, majd jeges vízben lehűtjük. Ezután a salátát zöldségalaplével krémesre turmixoljuk, sóval és fehérborecettel ízesítjük.

Tálaláskor a kettévágott salátaszívet a vágott felén kevés vajon alaposan megpirítjuk, ezt adjuk levesbetétnek. A friss tojássárgáját külön kispohárban adjuk, az asztalnál csúsztatjuk a levesbe, körbe olívaolajat csöpögtetünk.

salata-leves-recept

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Rámen – A Japánok Levese

A lé: Hozzávalók: 2 db kombu siitake gomba 1 jérce, 2 comb vagy farhát 1-2 kg sertés húsos csont 2...

Close