Sajtos – tojásos tésztakoszorú, recept

Sajtos – tojásos tésztakoszorú, recept

Story Highlights

  • Töltött tojás - Akár Húsvétra is

A tojásos tésztakoszorú Hozzávalói 6-8 személyre:

  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 8 tojás + 1 a koszorú megkenéséhez
  • 1 csomag újhagyma
  • 20 dkg reszelt cheddar, emmentaler vagy amilyen sajtot szerettek
  • 1 db kápiapaprika
  • 2 evőkanál szezámmag

tojásos tésztakoszorú

Elkészítés:

1. A vajas leveles tésztát belisztezett nyújtódeszkán 8 hosszú szárú háromszögbe vágjuk. A háromszögeket egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük 8 ágú csillag alakzatban.

2. A baconszeleteket kisütjük és minden tésztaágra ráhelyezünk egyet.

3. A tojásokból az apróra vágott újhagymával és a lereszelt sajt 2/3 részével nagyon laza, szottyos rántottát készítünk és ezt koszorú formában a tésztacsillag közepére halmozzuk.

4. A tojást körben megszórjuk a maradék sajttal és rászórjuk az apró kockára vágott kápiapaprikát.

5. A koszorú ágait egyesével behajtjuk a koszorú közepébe, a tésztát megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

6. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, azonnal tálaljuk.

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Mennyei mogyorókrémes kalács – recept

A korábbi fahéjas csiga mintájára készítettem, csak most fahéj helyett...

Close