Sajtos lepény sonkával töltve, recept

Sajtos lepény sonkával töltve, recept

Sajtos lepény sonkával töltve, ha egyszer megkóstolod folyton erre az ízre vágysz majd!

A tésztája puha és nagyon ízles, a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatod. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

A Sajtos lepény sonkával töltve Hozzávalói:

  • 1 bögre kefír
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál cukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre reszelt sajt
  • 1 bögre sonka, vagy virsli (felszeletelve)
  • 2 bögre liszt
  • olaj a sütéshez

A Sajtos lepény sonkával töltve Elkészítése:

 

  1. A kefirt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát keverd össze.

  2. Add hozzá a reszelt sajtot és a lisztet és gyúrd össze a tésztát.

  3. A tésztát oszd 9 – 10 darabra.

  4. A tésztadarabokból formálj gömböket és nyújtsd vékonyra.

  5. A tölteléket oszd el a kinyújtott tésztákon egyenletesen. A lepény széleit hajtsd fel, hogy befedje a tölteléket.

  6. A tetejét kicsit nyomkodd meg. Egy serpenyőben forrósíts olajat és egyenként süsd ki a lepényeket.

  7. Tetszés szerint mással is megtöltheted, mi sajttal és kapros túróval is kipróbáltuk és káprázatos lett!

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Hamis dobos torta
Hamis dobos torta, recept

Hamis dobos torta, amilyen könnyen elkészíthető, olyan gyorsan el is...

Close