Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival, recept

Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival, recept

 

Remek vacsora hétköznapokra
A csirkecomb omlós, ínycsiklandó, a krumpli pedig ropogós.

Az egyszerű húst a fokhagyma és a rozmaring teszi igazán ízletessé. Alsó- és felsőcombból is sütheted. Nagyon könnyű recept, a végeredmény mégis káprázatos. A fogás nagy előnye, hogy a krumpli is a hússal együtt sül. Sőt, a tepsibe paradicsomot, borsót, répát is dobhatsz.

A Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival Hozzávalói 4 személyre:

  • 8 csirkecomb
  • 60 dkg krumpli
  • 5 ág rozmaring
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítés: 20 perc, sütés: 1 óra

A Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival Elkészítése:

  1. A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg a szőröktől.
  2. A fokhagymagerezdeket hámozd meg, szórd egy kizsírozott sütőtál aljába.
  3. Erre fektesd a rozmaringágakat, majd a darabokra vágott krumplit.
  4. Arra mehet a sóval, borssal bedörzsölt csirkecomb. Önts alá kevés vizet, és alufóliával szorosan fedd le a tálat.
  5. Rakd előmelegített sütő, és párold 160 fokon körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd a combokat magasabb hőfokon még körülbelül 10-15 percig.
  6. Sütés közben a húst többször locsold meg a saját zsírjával, szükség esetén önts még alá kevés vizet. Akkor jó, ha belül puha, kívül ropogós.

Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
5 perces Bögrés, mikrós Mézeskalácsos süti
5 perces Bögrés, mikrós Mézeskalácsos süti, recept

  A bögrés-mikrós mézeskalácsos sütinél egyszerűbb karácsonyi receptet keresve sem...

Close