Rosé kacsamell vajas tésztában sütve, recept

Rosé kacsamell vajas tésztában sütve, recept

 

Ez tulajdonképpen egy ember kacsakísérlet volt, mert a rosé kacsamellre már megvan a jól bevált perceket számolgatós taktikám, de kíváncsi voltam, hogy működik vajas tésztás verzióban: legyen a bőre ropogós, ne süljön túl a hús, de a tészta is piruljon meg szépen.

Úgy okoskodtam, hogy a bőrét kell serpenyőben hosszabban sütni, hiszen az a tésztába csomagolva már nem pirul – ellentétben a sütőben befejezett szimpla rosé kacsamellel -, viszont a másik oldaláról nem kell annyira átsütni, hogy megmaradjon a rózsaszínes jellege, ne legyen kiszáradt, rágós, hiszen a sütő hőmérsékletét a tészta sütéséhez viszont jelentősen emelni kell.
Ezért aztán a fűszerezéssel már nem sokat foglalkoztam, egy kis rozmaring-egy kis bors: a tésztatáskában ennek ellenére nagyon jól átjárták a friss fűszerek aromái a húst, a kísérlet eredménye pedig a képen látható: meg volt mindenki elégedve.

A Rosé kacsamell vajas tésztában sütve Hozzávalói: (4 személyre)

  • 4 db pecsenyekacsa-mell
  • 1 csomag előhűtött kész leveles-vajas tészta
  • kevés só
  • frissen őrölt tarkabors-keverék
  • 4 ág friss rozmaring
  • 1 tojás

A kacsamelleket leszárítottam, a bőrét sűrűn beirdaltam hosszában és keresztben.
Hideg teflonserpenyőben kezdtem el sütni, a bőrével lefelé, közepes lángon, amíg a bőre szép aranybarna nem lett. (Ez legalább 5-6 perce jelentett.)
A sütőt 2000 fokra előmelegítettem.
Míg a mellek pirultak, a vajas tésztát kitekertem, 4 felé vágtam, picit megliszteztem alul-felül, és egészen kicsit nagyobbra nyújtottam mindegyik negyedet, középre raktam a rozmaringágakat, a tésztát sóztam-borsoztam.
A melleket átfordítottam és egy percig sütöttem még.
Ezután egyenként, bőrével lefelé a tésztadarabok közepére, a rozmaringágra fektettem a melleket, enyhén sóztam és borsoztam, ráhajtottam a tésztát, a két végét is összenyomkodtam, behajtottam és megfordítva – hogy a bőrös fele kerüljön felülre – sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. A tésztát is beirdaltam óvatosan, hogy ne vágjam át, lekentem a felvert tojással és a 200 fokos sütőben 20 percig sütöttem.
5 perc pihentetés után éles jó éles késsel szeletelhető szépen.

Rosé kacsamell vajas tésztában sütve

Forrás: piszke

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Bajor szódás kifli
Bajor szódás kifli, recept

Nálunk már senki nem kíván semmilyen édeset, a szaloncukrok szomorúan...

Close