Roma Töltött káposzta

Roma Töltött káposzta

Story Highlights

  • Ez a klasszikus magyaros fogás minden háznál ismert és szeretett étel - de nem úgy, ahogy Margó készíti.
  •  

 

Hozzávalók:

  • 4 nagy fej káposzta
  • 3 kg darált hús
  • 70 dkg kg rizs
  • 2+2 deci olaj
  • 1 kg hagyma
  • 5 ek só
  • 2 ek bors
  • 15 dkg erős törött pirospaprika
  • 3 liter paradicsomlé

cigany-toltott-kaposzta

A káposztákat leveleire szedem, majd forrásban lévő vízben meggyengítem őket. Két deci olajon megpirítom a rizst, felöntöm egy bő liter vízzel és 10 percig főzöm (el is fővi azt). A hagymát megtisztítom, apróra vágom, majd két deci olajon megpárolom. Miután lehúztam a tűzről, megszórom a paprikával. Összekeverem a húst, a rizst a borsot és 4 kanál sót egy kevés paradicsomlével. A nagyobb leveleket megszabadítom az erektől és ebbe töltöm a félmaréknyi töltelékeket. Feltekerem és a két végét begyűröm, hogy ki ne folyjon. Apróra összevágom a kisebb leveleket és a torzsákkal, valamint a kivágott erekkel együtt az üst aljára teszem. Most jönnek rá a töltelékek – egyenletes magasságra pakolva. Felöntöm fele viz – fele paradicsomlé keverékkel, melybe belekevertek a megmaradt kanálnyi sót. Lefedve lassú tűzön két óra alatt elkészül.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: hotdog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Juhtúrós stangli

  Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 margarin 20 dkg juhtúró...

Close