Ricottás zöldséges pite – recept

Ricottás zöldséges pite – recept

Story Highlights

  • Nem bolondultunk meg... Ezért a pitéért érdemes bekapcsolni a sütőt a legnagyobb hőségben is, ugyanis nagyon gyorsan össze lehet dobni és, mint mindig, ez is isteni finom! Telepakoltuk friss, szezonális zöldségekkel és az izgalom kedvéért egy könnyedén fűszeres ricotta krémet is tettünk rá. Na ugye, hogy bekapcsoljátok a sütőt!

 

A Ricottás zöldséges pite Hozzávalói:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 1 tojás
  • 25 dkg brokkoli
  • 4-5 apró sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb cukkini
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg mascarpone
  • 3-4 ek frissen reszelt parmezán
  • 1 citrom frissen reszelt héja
  • 2 ek finomra vágott metélőhagyma
  • 2 ek fimomra vágott petrezselyem
  • ½ tk só
  • ½ tk frissen őrölt bors

A Ricottás zöldséges pite Elkészítése:

Ricottás zöldséges pite

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és 2 db hosszú téglalapot vágunk belőle. Széleit 1,5 cm-es sávban villával benyomkodjuk, a maradék felületet sűrűn megszurkáljuk, hogy sütéskor ne emelkedjen fel. A széleit bekenjük a kissé felvert tojással.180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és falatnyi darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában negyedeljük. Sós, forrásban levő vízbe dobjuk az előkészített brokkolit, sárgarépát és zöldborsót és 2 percig főzzük, amíg élénk színűek lesznek, majd azonnal leszűrjük.

A ricottát és a mascarponét keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A krémet kettéosztjuk és a kihűlt, elősütött tésztára kenjük. Teszünk rá néhány vékonyra szeletelt cukkinit, elrendezzük rajta az előfőzött zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és reszelünk rá egy kevés parmezánt. Visszatesszük a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Az egyik kedvenc olasz kajánk: Saltimbocca

A Saltimbocca Hozzávalói A répatócsnihoz: 5-6 szál sárgarépa 1 szál lila...

Close