Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal

Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal

Story Highlights

  • Gnocchit nem csak krumpliból lehet készíteni, hanem pl. ricottából is, így még könnyedebb fogás is lesz belőle, főleg ha zöldspárgával és egy citromos szósszal teli közegben landolnak, figyeljetek, isteni lesz, és még hús sincs benne! 

A Ricotta gnocchi Hozzávalói

a gnocchihoz:

  • 250 g ricotta
  • 25 g reszelt parmezán
  • 1 tojás felverve
  • só, bors
  • kb. 30 g liszt (ha nagyon nedves a ricotta, akkor lehet hogy többre is szükség lesz)
  • fél csomag zöldspárga
  • vaj

az Alfredo szószhoz:

  • 1,5 dl tejszín
  • 1 citrom
  • vaj
  • parmezán
  • szerecsendió, fehér bors
  • egy marék zsenge spenót

a tetejére:

  • parmezán
  • egy marék natúr hántolt tökmag

Ricotta gnocchi

Aprítógépben összepürésítjük a ricottát, a reszelt parmezánt és a felvert tojás felét (ha kell még esetleg később hozzáadhatjuk a többit) közben sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, míg el nem érjük a kívánt, gyúrható állagot.

A gnocchi tésztát lisztes felületre borítjuk és megformázzuk. Először egy hosszú kb. ujjnyi vastag “kígyót” gyúrunk belőle, majd nagyjából 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy villa segítségével kicsit megnyomkodjuk a gnocchikat és lobogó forró sós vízbe dobjuk. Ha feljöttek a víz felszínére, még 1 percig hagyjuk főni őket, majd leszűrjük és egy kiolajozott tűzálló tál aljára szedjük őket.

A spárgák végeit letördeljük és kidobjuk, a csúcsait félretesszük, a szárakat meg felkarikázzuk. Egy felforrósított serpenyőbe dobunk egy darabka vajat és megpirítjuk rajta a spárgadarabokat, majd rászórjuk a gnocchira. A serpenyőben visszamaradt vajra öntjük a tejszínt, ez lesz a mártás alapja. Elkezdjük hevíteni, majd belereszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét. Dobunk bele még egy darabka vajat, majd ha rottyant egyet, reszelünk hozzá egy jó adag parmezánt. Teszünk bele egy kevés frissen őrölt szerencsendiót és fehér borsot is. Levéve a tűzről dobunk bele egy jó nagy marék zsenge spenótlevelet, ami a hő hatására hamar összeesik, ekkor összekeverjük és a spárgás-gnocchira öntjük. Összekeverjük és még a tetejére is reszelünk egy kis szerecsendiót és parmezánt, rászórunk egy marék tökmagot és a félretett spárgacsúcsokat (vagy más magot). 200 fokos sütőben 15 perc alatt összesütjük és már tálalhatjuk is.

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Mindenki tud Gnocchit készíteni – Mindenki!

Hozzávalók A gnocchihoz: 0,5 kg burgonya (lehetőleg C típusú) kb....

Close