Répa és sajttorta mix, recept

Répa és sajttorta mix, recept

 

A répatortával és sajttortával külön-külön sem igen lehet tévedni, de ha a kettő együtt sül, az dupla élvezet. Idén javaslom, hogy ezzel újítsatok a húsvétra, két töltött-tojás, meg egy sonka között.

Azt a műhelytitkot is elárulom, hogy ritka nagyot hibáztam a készítéskor, és még így is csillagos ötöst kapott a torta. Konkrétan elfelejtettem bele tojást rakni, éppen kettőt, amit a recept előírt. Ennek ellenére annyira finom lett, hogy csak na, és a tészta sem tűnt töménynek, vagy levegőtlennek, de gondolom sokkal lazább, vagy könnyedebb lett volna, ha az a tojás belekerül, illetve a torta rajzosabb lett volna, mert így csak nehezen sikerült vegyülnie a két tortának.

Répa és sajttorta mix

A hibázásom okairól nem sokat tudok mondani, csak annyit, amit mindig fennen hangoztatok, miszerint a konyha attól, hogy a játszóterem, nem lehet komolytalanul venni. Meg hogy minden terhesség és szülés elszívta az agyam egy részét (időlegesen), de Háni szerint ez azért megbocsátható (időlegesen), mert láthatóan a srácokba tettem. Nem figyeltem na. Vagy túl sok felé.

Tehát javaslom hogy ti tojással készítsétek, de ha valaki allergiás rá, az örüljön, mert működik a recept tojás nélkül is.

A Répa és sajttorta mix Hozzávalói, a sajttorta részhez:

  • 220 g natur krémsajt szobahőmérsékletű
  • 120 g cukor
  • 1,5 tk liszt
  • 2 nagy tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 110 g tejföl

Répatorta rész:

  • 150g liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/8 tk szerecsendió
  • 110 ml olaj
  • 60 ml almapüré
  • 50g cukor
  • 50g világos nádcukor
  • 2 nagy tojás ( ki ne hagyd!)
  • 1 tk vaníliakivonat160g reszelt répa

tetejére opcionálisan:

  • 200 g natúr krémsajt
  • 1 tk vaj
  • 2 ek porcukor ( ezt kb. tettem, nem akartam édesre)100g tejföl
  • 1/2 tk vaníliakivonat

A Répa és sajttorta mix elkélszítése:

Sajttorta:

a lisztet, és a cukrot keverjük össze, majd adjuk a krémsajthoz, és keverjük habosra, csomómentesre. Adjuk egyenként hozzá a tojásokat is, majd a tejfölt és a vaníliát. Az edényt ütögessük az pulthoz néhányszor, így a levegőbuborékoktól megszabadulhatunk.

Répatorta:

ez nagyon egyszerű, a száraz összetevőket, és a nedves összetevőket is külön-külön egy tálban összekeverjük, majd a nedvesre öntjük a szárazat, és csomómentesre keverjük, de nem túlkeverni! A répát a nedveshez keverjük!

A tetejére a krémet ráérünk sütés közben is, úgyhogy most egy kivajazott forma aljába tegyük bele a répatorta keverék felét, majd öntsük rá a sajttortát, és a maradék répatortát kanalazzuk bele egyenletesen szétszórva a sajttorta rétegbe. 180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 50-60 percre berakjuk sütni. Ha kihűlt, tegyük rá a sajtos tejfölös krémet, vagy ne.

Répa és sajttorta mix

forrás: kajapiazongora

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Citromkrémes kókusztorta
Citromkrémes kókusztorta, recept

  A nyár és a citrom szoros kapcsolatban vannak egymással,...

Close