Szarvas Hamburger, recept

Szarvas Hamburger, recept

Szarvas hamburger : Az alábbi hamburger egy nem mindennapi harapnivaló, korént sem szokványos, viszont annál finomabb lesz ha te is elkészíted. A hamburger bucit így, te is elkészítheted

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Szarvas Hamburger, recept
Ezt a hamburger receptet a szarvashús különleges íze és az áfonyás-céklás dresszing fogja felturbózni
szarvas hamburger
Konyha amerikai
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 8-10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
A szarvashús pogácsához
A dresszinghez
Konyha amerikai
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 8-10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
A szarvashús pogácsához
A dresszinghez
szarvas hamburger
Elkészítés
  1. A szarvascombot megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, felkockázzuk. Megtisztítjuk és felkockázzuk a marhafaggyút is
    szarvas hamburger
  2. Helyezd mindkettőt egy tálba és alaposan sózd meg és borsozd
    szarvas hamburger
  3. Daráld le befűszerezett állapotban, majd keverd össze alaposan a kezeddel
    szarvas hamburger
  4. Így kell kinéznie ledarálva
  5. Formázz belőle 15 dkg-os gömböket, majd egy hamburger készítő - hamutartó szerű eszközzel és ennek fedelével formázz újjnyi vastag pogácsákat - szorosan tömörítve kézzel is formázhatod
  6. Ne ilyedj meg, mellete(fotón) a bárány hamburger pogácsa van - az nem szarvas 🙂
  7. Összesen 8-10 perc alatt süsd készre mindkét oldalát, lehet kevesebb is ha mediumot szeretnél készíteni. Figyelem: a cheddar sajtos verzió sertés hamburger !!!, a szarvasos verzióhoz nem kell sajt, sőt tilos hozzáadni
Az áfonyás - céklás dresszing elkészítése
  1. Egy kis lábasban redukáld vissza a 3 dl céklalevet, 1 dl-re
    áfonyás cékla redukció
  2. Alufóliába tekerve sütőben süsd meg a céklákat ( kb 1 óra - 200 C fok ), hámozd mag, majd ezt felkockázva és az áfonyákat kettévégva add hozzá a céklalé redukcióhoz
  3. Keverd el, majd barnacukorral, balzsamecettel és sóval ízesítsd. Forrald ki alaposan és kész.
  4. A bucik félbevágott oldalait vajazd, majd pirítsd meg egy serpenyőben. Alulra salátalavél, rá a szarvas hamburger pogácsa, majd a cékla-áfonya redukció kerüljön; a felső buci belső oldalát kend meg dijoni mustárral
  5. szarvas hamburger

Kommentek

Kapcsolódó cikkek