Konfitált kacsacomb, kacsamell

Konfitált kacsacomb, kacsamell

Konfitált kacsacomb, kacsamell – konfitált: alacsony hőfokon, zsírban sült – elkészítése gondosabb előkészítást igényel, mint azt gondolnánk. Ez a recept sok fotóval és részletes leírással vezet végig az alapos előkészítési és sütési folyamaton

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Konfitált kacsacomb, kacsamell - recept és videó
Az alábbi Konfitált kacsacomb, kacsamell recept megalkotásában a világhírű Raymond Blanc volt a "segítségemre". Nem csak egyszerűen meg kell sütni a kacsahúst, hanem gondosan elő is kell készíteni. Ezt a folyamatot láthatod itt, sok fotó tolmácsolásában
Konfitált kacsacomb, kacsamell
Konyha francia, magyar
Előkészítés 24 óra
Sütés/főzés 3 óra
Pihentetés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Konyha francia, magyar
Előkészítés 24 óra
Sütés/főzés 3 óra
Pihentetés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Konfitált kacsacomb, kacsamell
Elkészítés
  1. Először is kockázd fel a kacsahájat, majd tedd oda sülni. ha megjelennek a kis tepertők a zsírban, akkor ezt szedd ki belőle és akár meg is eheted egy kis sóval és kenyérrel 🙂 A zsírt tedd félre
    friss kacsatepertő
  2. Konfitálás előtti nap el kell kezdened száraz-marinálni a húst, mely teljesen be fog hatolni a kacsa húsba és a só segítségével átalakítja/felturbózza az ízeket. Kenb be a húst a sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd vágd hozzá a friss kakukkfüvet és tedd mellé a babérleveéeket.
  3. 24 órára mehet a hűtőbe, de fedd le folpack-kal, hogy ne színeződjön el a hús
    Konfitált kacsacomb, kacsamell
  4. Száraz-marinálás után így néz ki
    Konfitált kacsacomb, kacsamell
  5. A félretett kacsazsírban süsd készre a kacsacombokat és a kacsamelleket.
    konfitált kacsacomb, kacsamell
  6. Kb 85-90 C fokos zsírban, nagyon lassan süsd 1,5-2h keresztül, majd két út van: 1. ez után vagy serpenyőben pirítod fel, 2. vagy tovább konfitálod még a zsírban úgy + 1 - 1,5h-t. majd kész
  7. konfitált kacsacomb, kacsamell
  8. konfitált kacsacomb, kacsamell
Megjegyzés

Ez a legjobb kacsasült !!! - Konfitálni - lassan, zsírban sütni .-  Ezt a konfitált kacsacomb, kacsamell receptet ki kell próbálnod, mivel nem csak oda kell tenni  sülni a kacsahúst, hanem gondosan elő is kell ám  készíteni.

Kommentek

Kapcsolódó cikkek