Jamie Oliver – rántott csirke
Ezt a receptet akkor készítsétek el, amikor otthon több időtök van, mivel a pácolás viszi el a nagyobb időt az elkészítésből
Mennyiség Előkészítés
8főre 20óra
Sütés/főzés
15perc
Mennyiség Előkészítés
8főre 20óra
Sütés/főzés
15perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Mosd meg és darabold fel az egész csirkét, továbbá minden “alkatrész” bőrét és picit a húsát is 2-3 helyen irdald be
  2. Egy nagyobb fazékba öntsd össze a zöldfűszereket: babérlevél, kakukkfű, bors, majd só, cukor, 400 ml víz és forrald fel. Ha levetted a tűzről, akkor mehet hozzá még 400 ml hideg víz. Hagyd, hogy lehűljön, ez lesz a csirke pácleve
  3. A feldarabolt csirkért tedd bele a pácleves fazékba és egy éjszakát, de min. 12 órát hagyd a páclében pihenni. Ha ez kész, akkor szedd ki a pácléből és tedd bele egy zárható zacskóba és öntsd rá az írót. További 8 órát pihentesd a hűtőben.
  4. Vedd ki a hűtőből a húst. Utána készítsd el a panírt: öntsd össze egy tálba a lisztet, borsost, cayenne borsot, piros paprikát, fokhagymaport és sütőport – tegyél bele egy kevés sót is. Szedd ki a zacskóból a csirke hús darabokat és forgasd meg alaposan a panírban
  5. 109 C fokos étolajban süsd készre a csirke darabokat, cca. 5 perc alatt
  6. Kész.
Megjegyzés

TIPP: azért kell az írós pihentetés, hogy az író savassága megdolgozza a csírke húst, melytől még omlósabb lesz a teksztúrája

TIPP 2: egészben sült édes burgonyával és friss vöröskáposzta salátával tálald

forrás: youtube

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek