Frankfurti leves
Könnyű levest szeretnél, egyszerűalapanyagokból és még tápláló is legyen? Akkor neked a frankfurti leves kell. Íme itt egy részletes recept , hogyan készítheted ezt el
Mennyiség Előkészítés
6főre 3perc
Sütés/főzés
25perc
Mennyiség Előkészítés
6főre 3perc
Sütés/főzés
25perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg és vágd kockár a vöröshagymát; szeleteld fel a kelkáposztát; karikázd fel a virslit
  2. Végy elő egy nagyobb fazekat, olvaszd fel benne a kacsazsírt és tedd bele a köménymaggal együtt összevágott fokghagymát – sercegtesd kissé. Majd mehet bele a vöröshagyma is
  3. párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a pirospaprikát. Keverd el és jöhet hozzá a kelkáposzta is. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  4. Közben egy serpenyőben pirítsd meg zsiradékon a felszeletelt virslit
  5. Egy kicsit főzd a káposztát, majd mahat bele a burgonya is kockára vágva
  6. Amikor már majdnem főtt állapotban van a burgonya, készíts egy habarást 2 ek liszt és egy 450g- os tejföl felével – cukrászhabverővel keverd el és végezz hőkiegyenlítést a kelkáposzta forró levével. Majd add a habarást a leveshez
  7. Forrald össze és KÉSZ.
Megjegyzés

A kelkáposzta a vadkáposzta egy termesztett változata. Igen közel áll a fejes káposztához, ám annak sima leveleivel szemben a kelkáposzta levelei fodrosak, hólyagosak. Wikipédia

Tápértékadatok

Kelkáposzta
Mennyiség / 100 g

Kalória (kcal) 27
Lipidek 0,1 g
Koleszterin 0 mg
Nátrium 28 mg
Kálium 230 mg
Szénhidrát 6 g
Rost 3,1 g
Cukor 2,3 g
Fehérje 2 g
A-vitamin
1 000 IU
C-vitamin
31 mg
Kalcium
35 mg
Vas
0,4 mg
D-vitamin
0 IU
B6-vitamin
0,2 mg
B12-vitamin
0 µg
Magnézium
28 mg

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek