Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém

Egy kedves barátunk gyermekének szülinapi buliján találkoztam ezzel a recepttel, melyet a házigazda anyukája készített. Erdélyből származnak, így lett a recept címe erdélyi padlizsánkrém

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Erdélyi padlizsánkrém
a trükk abban rejlik, hogy a padlizsánokat mindenképpen faszén felett kell grillezni és a vöröshagyma sem hiányozhat a receptből. Fontos még, hogy a majonézt házilag készítsd
erdélyi padlizsánkrém
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
Hozzávalók
erdélyi padlizsánkrém
Elkészítés
  1. A padlizsánok minden oldalát grillezd meg kb 25-30 perc. Dobd mellé a kettő cikk hámozatlan fokhagymát is
    erdélyi padlizsánkrém
  2. Akkor jó ha már szépen megreped a héja
    erdélyi padlizsánkrém
  3. Ez már készen is van
  4. Ha kész, hagyd kihülni az egészben megsült tojásgyümölcsöket és a 2 db fokhagymacikket, majd utána kézzel szedd le a külső héját és rakd egy tálkába
  5. A fenti fűszerekkel, olajjal és majonézzel keverd ki a padlizsánt egy villával segítségével vagy ha nem szereted darabosan, akkor egy botmixerrel. Reszelj bele egy kis sonka hagymát is.
    erdélyi padlizsánkrém

Kommentek

Kapcsolódó cikkek