Raymond Blanc – Blanc mama féle paradicsom saláta recept

Raymond Blanc – Blanc mama féle paradicsom saláta recept

Story Highlights

  • Az égetett tészta, amelyből a képviselőfánk is készül, sokaknak mumus, pedig csak néhány apróságra kell figyelnünk, és tökéletes tésztapuffancsokat tudunk készíteni otthon.

Gyorsan kész és nagyon intenzív ízű paradicsom saláta, Raymond Blanc  többszörös Michelin csillagos mesterszakácstól

 

A Maman Blanc paradicsom saláta hozzávalói :

 

  • 800 g paradicsom – a legjobb a bika szív fajta( nagy , húsos )
  • 1-2 shallot hagya

A dresszinghez

  • ½ fokhagyma gerezd, szétnyomva és aprítva
  • 1 ek fehérbor ecet
  • 1 ek Dijoni mustár
  • 4 ek extra szűz olíva olaj

Díszítés gyanánt

  • 6 bazsalikom levél, aprított petrezselyem

paradicsom saláta raymond blanc

Elkészítés:

A paradicsomokat fél újjnyi szeletekre kell vágni és szépen körberakni egy tálon. El kell majd készíteni a dresszinget: keverd össze a fokhagymát, fehérbor ecetet, dijoni mustárt és egy evőkanál forró vizet.

Lassan hozzá kell adni az olajat és szép lassan kevergetni majd megint 1 rk forró vizet, hogy szépen emulgeálódjon. Sózd, borsozd; locsold meg vele a paradicsomokat; majd 1 óra hosszat hagyd állni, hogy össze érjenek az ízek.

 

paradicsom saláta

 

Tálaláskor mehetnek rá a bazsalikom levelek és a petrezselyem és a shallot hagyma szeletelve.

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
gyros
GYROS azonnal és másképp – recept

Nyilván nem igazi gyros fog most készülni; de egy nagyon finom...

Close