Raymond Blanc féle – Citromos sütemény

Raymond Blanc féle – Citromos sütemény

A Citromos sütemény hozzávalói:

  • 5 bio vagy szabad tartásból származó tojás
  • 300g kristálycukor
  • 140g tejszín
  • 3 citrom héja
  • 25ml barna rum
  • 1 csipet só
  • 80g sózatlan vaj, olvasztott
  • 240g liszt
  • ½ ek sütőpor

A bevonathoz

  • 1 citrom héj
  • 150g porcukor

Citromos sütemény

Raymond egy 23*12,5cm es sütőformát használ a recepthez. Vajazd ki a sütőformát, majd tegyél bele egy sütőpapírt; a két széle a sütőpapírnak lógjon túl a formán, hogy a végén, majd könnyedén ki tudd emelni a süteményt belőle.

Egy nagy keverőtálba üsd fel a tojásokat, majd add hozzá a kristálycukrot és verd fel jó alaposan, majd mehet hozzá a tejszín 30%-os. Add hozzá a citromok héját és az olvasztott vajat. Keverd össze. Szitáld bele a lisztet és a sütőport. Keverd ismét szép simára. Majd mehet az egész a formába.

Citromos sütemény

Előmelegített 180 c sütőben süsd kb 1h 10′  – közben forgasd körbe a sütőformát. Ha kész, emeld ki a sütőpapírral, majd hagyd kihűlni egy rácson.

Citromos sütemény
forrás: raymondblanc.com

Közben elkészítheted a glaze-t:

Melegítsd meg kicsit az s.barack lekvárt és közben reszeld le az 1 db citrom héját egy tálba. Majd a citrom leve is, szűrőn keresztül kinyomva. És a végén szitáld bele a porcukrot; majd keverd alaposan össze. Ha kész , akkor kend be először a felmelegített s.barack lekvárral  a süteményt, majd utána a citromos-porcukros mázzal egy ecsettel.

Citromos sütemény

Pár percre rakd vissza a ráccsal együtt a 180 C fokos sütőbe.

Ha kész hagyd kihűlni és szeletelheted is. Jó étvágyat !

 

Raymond Blanc féle Citromos sütemény, kÉSZ

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook ön is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Raymond Blanc féle – Csirke Fricassée avagy ragu

A Csirke Fricassée avagy ragu, hozzávalói: 4 db bio vagy szabad tartású...

Close