A Citromos sütemény hozzávalói:
- 5 bio vagy szabad tartásból származó tojás
- 300g kristálycukor
- 140g tejszín
- 3 citrom héja
- 25ml barna rum
- 1 csipet só
- 80g sózatlan vaj, olvasztott
- 240g liszt
- ½ ek sütőpor
A bevonathoz
- 50g sárgabarack jam, hevítve
- 3 ek citromlé
- 1 citrom héj
- 150g porcukor
Raymond egy 23*12,5cm es sütőformát használ a recepthez. Vajazd ki a sütőformát, majd tegyél bele egy sütőpapírt; a két széle a sütőpapírnak lógjon túl a formán, hogy a végén, majd könnyedén ki tudd emelni a süteményt belőle.
Egy nagy keverőtálba üsd fel a tojásokat, majd add hozzá a kristálycukrot és verd fel jó alaposan, majd mehet hozzá a tejszín 30%-os. Add hozzá a citromok héját és az olvasztott vajat. Keverd össze. Szitáld bele a lisztet és a sütőport. Keverd ismét szép simára. Majd mehet az egész a formába.
Előmelegített 180 c sütőben süsd kb 1h 10′ – közben forgasd körbe a sütőformát. Ha kész, emeld ki a sütőpapírral, majd hagyd kihűlni egy rácson.

Közben elkészítheted a glaze-t:
Melegítsd meg kicsit az s.barack lekvárt és közben reszeld le az 1 db citrom héját egy tálba. Majd a citrom leve is, szűrőn keresztül kinyomva. És a végén szitáld bele a porcukrot; majd keverd alaposan össze. Ha kész , akkor kend be először a felmelegített s.barack lekvárral a süteményt, majd utána a citromos-porcukros mázzal egy ecsettel.
Pár percre rakd vissza a ráccsal együtt a 180 C fokos sütőbe.
Ha kész hagyd kihűlni és szeletelheted is. Jó étvágyat !
Raymond Blanc féle Citromos sütemény, kÉSZ
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook ön is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala