Rántott hús krumplibundában – Köret sem kell hozzá

Rántott hús krumplibundában – Köret sem kell hozzá

Story Highlights

  • Megéri egy kicsit több időt fordítani a panírra, dobd fel egy kis krumplival. Biztos, hogy mindenki imádni fogja. Külön köretről nem kell gondoskodnod, mert a karaj krumplibundában nagyon laktató. Kard Éva főfogásához azért illik egy kis savanyúság.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 6 szelet karaj
  • 25 dkg főtt krumpli
  • 3 tojás
  • kukoricaliszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 30 perc, sütés: 30 perc

rantott-hus-krumpli-bundaban

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd apróbb kockákra, és enyhén sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, majd krumplinyomón törd át, és teljesen hűtsd ki.
A hússzeleteket klopfold ki, sózd be, és egy rövid ideig hagyd állni. A teljesen kihűlt krumpliba egyesével keverd bele az egész tojásokat, majd sózd, borsozd, és szórd meg szerecsendióval. Alaposan keverd el, hogy sima masszát kapj.

A hússzeleteket forgasd először a kukoricalisztbe, majd pedig a krumplis keverékbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és helyezd bele a panírozott karajt. Először lefedve, alacsony hőfokon süsd, majd vedd le a fedőt, közben fordítsd át a húst. Ha mindkét oldala szép aranybarna, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
A tökéletes bagett receptje – Házi vajkrémmel még jobb!

Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 25 dkg finomliszt 2,5...

Close