Rántott harcsa rozmaringos sült paszternákkal (gluténmentes)

Rántott harcsa rozmaringos sült paszternákkal (gluténmentes)

Story Highlights

  • Fish and chips szuperegészséges kiadásban. A panír univerzális: tökéletes rántott csirkéhez vagy disznóhúshoz is.

Hozzávalók 4 adag:

A harcsához:

» 50 dkg szürkeharcsa-filé
» só
» 2 evőkanál rizsliszt
» 2 evőkanál cirokliszt
» 2 tojás, enyhén felverve
» 5 dkg gluténmentes zsemlemorzsa

A paszternákhoz:

» 1 kg paszternák (tisztított súly), 6×1/2 cm-es csíkokra vágva
» 1 evőkanál friss rozmaring, felaprítva
» 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
» ½ dl olívaolaj
» só és frissen őrölt bors

» a sütéshez kókuszzsír

rantott_harcsa-gluten-mentes-rozmaring-paszternak
Elkészítés

A paszternákcsíkokat, a felaprított rozmaringot, a zúzott fokhagymát és az olajat összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percre betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe. Utána fakanállal átkeverjük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A harcsát féltenyérnyi darabokra vágjuk, és legalább 30 percre lesózzuk, szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

A panírozáshoz előkészítünk három tálat: az egyikben összekeverjük a rizslisztet és a ciroklisztet, a másikban felütjük a tojásokat, a harmadikba pedig beleszórjuk a zsemlemorzsát.

A halszeleteket szárazra töröljük, majd a hagyományos módon bepanírozzuk: először a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában forgatjuk meg.

Egy nagy, legalább 30 cm-es mély serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és oldalanként 3 perc alatt aranybarnára sütjük benne a halszeleteket. Papírtörlős tálcára szedjük, és citromgerezdekkel, a sült paszternákkal és egy kis ketchuppal tálaljuk.

Forrás: izeselet.hu

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Málnás tiramisu (gluténmentes)

Hozzávalók 6 adag: » A babapiskótához (200 g): » 3 tojás,...

Close