Rakott sonkás makaróni sok sajttal

Rakott sonkás makaróni sok sajttal

Story Highlights

  • Újabb ínycsiklandó variáció rakott tésztára. Ezzel nem kell sokat dolgoznod, az eredmény mégis ízletes, szaftos és kiadós. A rakott sonkás makarónit bármikor bevetheted. Ebédre, vacsorára is tökéletes, sőt, vendégeket is kínálhatsz vele.

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 tojás
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • szerecsendió

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, főzés: 10 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

rakott-sonka-makaroni-sajt
Tégy fel egy lábasban vizet forrni. Ha már lobog, dobj hozzá egy csipet sót, majd főzd meg benne a makarónit. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl puha. A tészta akkor az igazi, ha roppanós. Szűrd le, csepegtesd le, és tedd a felét egy kizsírozott tepsi vagy tűzálló tál aljába.

A füstölt, főtt sonkát és a paradicsomot kockázd fel, és rakd a tésztára. A tojást keverd el a tejföllel, a szerecsendióval és a majonézzel, majd öntsd a sonkás rétegre. Utána egy újabb adag tészta jön, majd a megmaradt tejfölös keverék, végül pedig fedd be az egészet reszelt sajttal. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig. Ha a sajt ráolvad a tésztára, és szép piros, tálalhatod is.

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Ragacsos, szaftos sült oldalas – Ezt kár lenne kihagyni

  Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg sertésoldalas 2 evőkanál csípős...

Close