Puha, gluténmentes mézeskalács – recept

Puha, gluténmentes mézeskalács – recept

 

Tökéletes édesség az ünnepekre
Idén karácsonykor nem kell lemondanod a mézeskalácsról akkor sem, ha gluténérzékeny vagy.

A karácsonyi készülődés nem múlhat el mézeskalácssütés nélkül. Igaz ez akkor is, ha épp diétázol. Ne keress tovább receptet, ez mindenben megfelel az igényeidnek: alakbarát, nagyon finom, és roppant könnyen megbirkózol majd a tésztával.

A Tchibo webshopjában sok terméket találsz most, melyek megkönnyítik majd a karácsonyi sütés-főzést. A mi kedvencünk az erdei állatokat és terméseket formázó kiszúrókészlet, mely ajándékba is jó, hiszen később linzert is bátran lehet vele készíteni, mivel nem kötődnek szorosan a minták az ünnepekhez.

A Puha, gluténmentes mézeskalács Hozzávalói 30 darabhoz:

  • 125 g hajdinaliszt
  • 120 g natúr mogyoróvaj
  • 100 ml méz
  • 50 g gluténmentes zabliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 35 g barna cukor
  • 35 g nyírfacukor
  • 2 evőkanál extra szűz kókuszolaj
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • csipet só

Elkészítés: 40 perc, pihentetés: 4 óra, sütés: 15 perc

A Puha, gluténmentes mézeskalács Elkészítése:

  1. A chiamagokat kevés vízzel öntsd fel, hagyd állni tíz percig, hogy jól megdagadjanak. Közben a mézet forrósítsd fel. A kókuszolajat, a mogyoróvajat, a barna és nyírfacukrot, a vizes chiapudingot tedd egy nagy tálba, majd add hozzá az összes többi alapanyagot. Az így kapott masszát jól dolgozd össze. Akkor jó, ha egyállagú tésztává áll össze. Ha túl sűrűnek ítéled meg, és kicsit nehezebb vele dolgozni, adhatsz még hozzá kevés vizet.
  2. Mint minden igazi mézeskalácstésztának, ennek is pihennie kell körülbelül négy-nyolc órát a hűtőben. Amikor az ízek és az esszenciák összeérnek, két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát körülbelül fél centi vastagra, majd szúróformák segítségével formázd meg. Tojással lekenve pedig a díszítés is pikk-pakk elvégezhető. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Puha, gluténmentes mézeskalács

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Kacsazsíros-hagymás pogácsa
Kacsazsíros-hagymás pogácsa – recept

  Minden eddiginél omlósabb lesz; A kacsazsíros-hagymás pogácsa sokáig friss...

Close