Pörfikt Paszta :) – Penne Arabiata

Pörfikt Paszta :) – Penne Arabiata

Story Highlights

  • A penne arrabiata a legkíválóbb olasz egytálételek közül való! Próbáld ki te is ezt a receptet! Nagyon ízletes! ;) Ez egy csirkehúsos változat, de az természetesen elhagyható, ha valaki az eredeti klasszikust jobban szereti.

Hozzávalók:

  • 400 g paradicsom
  • 180 g csirkemell (filé)
  • 170 g tészta – penne (száraz)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma – vörös
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál oregánó (morzsolt)
  • 2 csipet só
  • bors – fekete (őrölt)
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld

penne-arabiata-recept

Elkészítés:

1. A paradicsomok héját X alakban vágjuk be. Dobjuk őket forrásban lévő vízbe 30 másodpercre.

2. Ha kihűlt, húzzuk le a héját, és kockázzuk fel apróra.
3. A csirkemellet csíkozzuk fel, majd lobogó vízben főzzük meg. Amikor megfőtt, tépkedjük szét a húst, és tegyük félre.
4. A tésztát lobogó vízben főzzük meg 8-10 perc alatt, majd szűrjük le, és tegyük félre.
5. Az olívaolajon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd nyomjunk rá fokhagymát.

penne-arabiata-recept1
6. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, majd 5-10 perc alatt főzzük szét benne. (Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá.)
7. Ha szétfőtt, hozzáadjuk a húst, az oregánót, sót, és kevés borsot. (Ha van friss oregánó, természetesen azt válaszd!)

penne-arabiata-recept2
8. Végül hozzáadjuk a kifőtt pennét, és összeforgatjuk vele.
9. Végül beleforgatjuk az apróra vágott petrezselymet, és kész is! Természetesen a tetején egy kis parmezán ezt is feldobja! 😉

penne-arabiata-recept3

Print Friendly

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Az örökzöld – Rozmaring

A Földközi-tenger térségében és Portugáliában őshonos rozmaring használata nem meglepő...

Close