Pompás almás csiga sütemény, recept

Pompás almás csiga sütemény, recept

Felül ropogós, alul puha almás sütemény!

Képzeld el, amint teázás közben a gondos háziasszony kinyitja a sütőt, és az akkor éppen elkészült, illatos, meleg süteményt kiteszi az asztalra. Lehet-e jobbat elképzelni?

Most te is meglepheted szeretett családodat (természetesen magadat is beleértve) egy ilyen finomsággal, mert a Ketkes.com most megosztja veled ennek a csodás almás süteménynek a receptjét.

 

A Pompás almás csiga sütemény Hozzávalói:

  • 250 ml kefir
  • 100 ml víz
  • 50 dkg liszt
  • fél teáskanál só
  • 50 ml napraforgóolaj
  • 9 evőkanál cukor
  • 10 gramm száraz élesztő
  • 2 tojás
  • 2 alma
  • fél teáskanál fahéj
  • fél evőkanál citromlé

Pompás almás csiga sütemény

A Pompás almás csiga sütemény Elkészítése:

  1. Egy nagyobb tálba tegyük bele a hozzávalókat, azaz a kefirt, a vizet, a sót, a 6 evőkanál cukrot, 1 tojást, az olajat, és az élesztőt.

  2. Jó alaposan keverjük össze. Ezután a lisztet kis adagokban adjuk hozzá, és gyúrjunk a masszából tésztát.

  3. A tésztára terítsünk egy tiszta konyharuhát vagy törölközőt, majd 30 percre tegyük félre pihentetni meleg helyre.

  4. A töltelékhez tisztítsuk meg az almákat, majd vagy vágjuk nagyon apróra, vagy reszeljük le. Adjunk hozzá két evőkanál cukrot, a fahéjat és a citromlevet.

  5. Másodjára is gyúrjuk át a tésztát. Ezután a tésztát sodorjuk vékonyra.

  6. Kenjük rá az almás tölteléket, majd tekerjük fel, ezután pedig vágjuk a megfelelő darabokra.

  7. A darabokat óvatosan helyezzük az előzőleg kivajazott tepsibe, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten (kb. 10 perc) a melegen, amíg a sütő kellően bemelegszik.

  8. A süteményeket a sütés előtt kenjük be felvert tojással, és szórjunk rájuk egy kevéske cukrot. 200 fokos sütőben 30 percig süssük.

 

Pompás almás csiga sütemény

Ez a fantasztikus sütemény mindenkinek ízleni fog; felül ropogós, alul puha. Akkor a legfinomabb, ha kicsit várunk, amíg kihűl, ekkor késsel könnyen szétválaszthatjuk őket egymástól.

Pompás almás csiga sütemény

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Sajtos lepény sonkával töltve, recept

Sajtos lepény sonkával töltve, ha egyszer megkóstolod folyton erre az ízre vágysz majd! A tésztája puha és nagyon ízles, a...

Close