Pikáns, csípős csirkeszárny – Grillen

Pikáns, csípős csirkeszárny – Grillen

Story Highlights

  • Ez a recept remek bevezetőt nyújt a szárazpácok világába. Egyszerű, a pácolásnál gyorsabb és karakteresebb ízt ad. Ha csak délután hozza úgy a kedvünk egy esti grillezéshez, ezzel a technológiával akkor se késő nekiállni, nem igényel egész éjszakás pácolást a száraz pác.

A szárazpáchoz

  • 3.5 evőkanál cukor – barna
  • 1.5 evőkanál só
  • 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  • 1 evőkanál chili (őrölt)
  • 1 evőkanál Madras curry
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál vöröshagymapor
  • 1 evőkanál kávé – szemes
  • 1.5 kg csirkeszárny

TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ

10 perc a pác elkészítés + 2 óra szárazpácolás + 10 perc a sütés

 Elkészítés

 A szárazpác összes hozzávalóját kimérjük, egy kisebb befőttes üvegbe öntjük.
A kávészemeket egy mozsárban megroppantjuk, és szintén hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz.
Az üveget lezárjuk, és alaposan összerázzuk.
 grill-csípős-csirkeszárny-hot-chicken-wings1
 grill-csípős-csirkeszárny-hot-chicken-wings2
A megmosott csirkeszárnyakat beszórjuk a fűszerkeverékkel, alaposan eldörzsöljük azt mindkét oldalán.
Tálba gyűjtjük a szárnyakat, lefedjük, és két órát szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni őket.
 grill-csípős-csirkeszárny-hot-chicken-wings3
Ízlés szerint alaposan meggrillezzük őket
 grill-csípős-csirkeszárny-hot-chicken-wings4
 grill-csípős-csirkeszárny-hot-chicken-wings5

Jó étvágyat!

 grill-csípős-csirkeszárny-hot-chicken-wings6
Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Muszaka – Görög rakott padlizsán

Hozzávalók (4-5 főre): 1 kg burgonya (az erdeti Muszakában padlizsán...

Close