Pezsgős-gesztenyés pulykaragu,recept

Pezsgős-gesztenyés pulykaragu,recept

A Pezsgős-gesztenyés pulykaragu Hozzávalói (4 főre):

  • 700 g pulykamell
  • 2 salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vaj
  • 2-3 dl tejszín (zsíros)
  • 1,5-2 dl száraz pezsgő
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1 marék előfőzött gesztenye (akár mélyfagyasztott, akár zacskós tartósított)
  • friss petrezselyem
  • só, bors
  1. A sózott, borsozott, csíkokra vágott húst több részletben egy kis olajon előpirítjuk, majd félretesszük őket.
  2. Visszavesszük a lángot és a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, amin megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a pezsgővel és hagyjuk, hogy kb. a fele epárologjon, és egy jó kis intenzív eszencia alakuljon ki.
  3. Visszapakoljuk a húsokat, kissé sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, mellé dobjuk a kakukkfüvet és kb. 40 percig, alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk puhára főni. Ha nagyon elfőtt volna a levét, akkor egy kis tejszínnel vagy vízzel megtoldjuk.
  4. Az utolsó 10 percben beledobjuk az előfőzött gesztenyét is. Rizzsel tálaljuk és friss petrezselyemmel szórjuk meg.


forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Szarvas steak, spenótos felfújttal, recept

  A Szarvas steak, spenótos felfújttal Hozzávalóki (2 főre): A...

Close