Parmezános Tökpürével töltött tortellini – tejszínes parajjal, recept

Parmezános Tökpürével töltött tortellini – tejszínes parajjal, recept

Az érett, jól sült sütőtök a legfinomabb őszi-téli csemegék egyike, ráadásul minden ízében egészséges táplálék.

• Elsősorban a nyálkahártyák gyulladásaira van gyógyító hatása.
• A sütőtökben lévő kálium elősegíti a vér tisztítását.
• A vitamintartalma miatt ajánlott a fogyasztása a pattanásos bőrre.
• Töklé fogyasztásával csökkenthetőek az asztmás rohamok, valamint az allergikus tüsszögés és köhögés.
• A sütőtökben lévő lutein nevű karotinoid csökkenti a sárgafolt-elfajulás kockázatát, de más szembetegségek – például a szürkehályog – kialakulását is megelőzi. A lutein segít abban, hogy megőrizd látásod élességét.

A Parmezános Tökpürével töltött tortellini – tejszínes parajjal Hozzávalók 2 személyre:

• fél sütőtök
• 5-10 dkg reszelt parmezán
• 20 dkg liszt
• 2 tojás
• só
• 2 evk. krémsajt
• zöldségalaplé
• vaj

A Parmezános Tökpürével töltött tortellini – tejszínes parajjal Elkészítése:

  1. A sütőtököket kisebb cikkelyekre vágjuk, és előmelegített sütőben kb. 200°C-on megsütjük. A lisztbe krátert formázunk, amibe beleütjük a két tojást.
  2. Egy villa segítségével felverjük benne őket, és lassan adagoljuk a lisztet hozzá; tehetünk fozzá pár kanál tökpürét. Ha szükséges 1 evk. enyhén sós vizet önthetünk még hozzá, hogy kellően jól gyúrható legyen. Félretesszük legalább negyed órára pihenni. Ha megsült a tök, akkor a húsát összekeverjük a krémsajttal, a reszelt parmezánnal és sóval.
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kör alakúra kiszaggatjuk, megtöltjük kevés töltelékkel, fébehajtjuk, végül összenyomjuk (a széleket tojással kenjük be). Az ujjunk segítségével megformázzuk.
  4. Forró, lobogó zöldségalaplét megízesítünk még egy kis rozmaringgal, és kb. 10 perc alatt kifőzzük benne a tortelliniket.
  5. Tálalásnál rozmaringgal fűszerezett olvasztott vajjal meglocsoljuk és ha maradt még a püréből azt is kínálhatunk mellé.Vagy és ez látható a képen: olíva, fokhagyma alapon futattot főzőtejszínt sózva, borsozva, 2 marék friss parajt fonnyasztunk benne és ezt öntjük a tortellini köré.

Parmezános Tökpürével töltött tortellini - tejszínes parajja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Szardellás-brokkolis fusilli
Szardellás-brokkolis fusilli, recept

  Amikor két éve Szemere Kata megkérdezte, hogy van e...

Close