Paradicsomos-mascarponés gnocchi, recept

Paradicsomos-mascarponés gnocchi, recept

A Paradicsomos-mascarponés gnocchi Hozzávalói:

  • 200 g mozzarella
  • 250 g gnocchi
  • 350 g passata
  • 3 szelet bacon
  • 1-2 ek. chilis olívaolaj (vagy sima olívaolaj)
  • 1 vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mascarpone
  • 1 tk. szárított oregano
  • 1 tk. bazsalikom
  • ½ tk. szárított rozmaring
  • só, bors

A Paradicsomos-mascarponés gnocchi elkészítése:

  1. Egy forró serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és 1-2 perc alatt lepirítjuk rajta a nyers gnocchikat, majd félretesszük őket.
  2. A serpenyőbe beletesszük a felkockázott bacont, amit zsírjára pirítunk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Ha lepirultak, akkor felöntjük a passataval és hozzáadjuk a mascarponét, megszórjuk a szárított oreganoval, bazsalikommal és rozmaringgal, majd sózzuk és borsozzuk.
  3. Pár perc rotyogtatás után összeforgatjuk a gnocchival, a tetejére pedig rátépkedjük a mozzarellát. 220 fokos sütőben, felső grillen 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a sajtot. A tetejére friss bazsalikomot szórunk.

Paradicsomos-mascarponés gnocchi

forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti, recept

  A Bolognai spagetti Hozzávalói (4 főre): 1 nagy vöröshagyma...

Close