2020. október 25.

Select your Top Menu from wp menus
Laza olasz kaják, azaz pappa al pomodoro

Laza olasz kaják, azaz pappa al pomodoro

Ebben az adásban nagyon sok és nagyon laza olasz ételeket mutatunk nektek. Lesz egy krémes paradicsomleves, a pappa al pomodoro, a szicíliaiak lecsója, ami egyáltalán nem olyan, mint a magyar, a caponata. Ezeken kívül egy nagyon zöldséges tészta, a pasta primavera receptjét is megmutatjuk, de az olaszok parmezános rántott csirkéje se maradhat ki és persze édesen szép az élet, így egy epres panna cottával zárjuk a sort. Próbáljátok ki őket, mert nagyon FINOMAK!

A Pappa al pomodoro Hozzávalói (4 főre):

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ lilahagyma
  • 1 paradicsomkonzerv
  • 15 dkg szikkadt kenyér
  • 1 csipet chili pehely
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • ½ l zöldség vagy csirke alaplé
  • Só, bors

Pappa al pomodoro

A felaprított hagymát és a karikákra vágott fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a chili pelyhet és összekeverjük.

Beleöntjük a paradicsomot és közepes lángon pár percig főzzük. A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk és az egész bazsalikom ágakkal együtt a leveshez adjuk. Összeforgatjuk, majd merőkanalanként elkezdjük hozzáadagolni az alaplevet addig, amíg elég lé lesz benne, hogy a kenyér megszívja magát, viszont nem lesz túl híg. Kb. 15 percig főzzük a levest, amíg a kenyér szétesik és a leves besűrűsödik. A levesből kiszedjük a bazsalikom ágat és végül egy kis olívaolajjal és frissen aprított bazsalikommal tálaljuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Caponata, az olaszok lecsója

Az, hogy a rendelkezésre álló nyári zöldségeket összerottyantsuk és lazán befűszerezve elfogyasszuk egy kis friss kenyérrel, nem csak nekünk, magyaroknak...

Close