Panettone – Hagyományos olasz Karácsonyi sütemény, recept

Panettone – Hagyományos olasz Karácsonyi sütemény, recept

 

Ha nem vagy oda a bejgliért és a zserbóért, kölcsönözz receptet Olaszországból. Minden nemzetnek megvan a maga hagyományos karácsonyi süteménye, sőt, nem csak egy. Ha szeretnéd feldobni valamivel az idei ünnepet, akkor szemezgess más országok hagyományaiból.

Az olasz panettone kalács jellegű, magas sütemény, ami egy szép dobozban remek ajándék is lehet.

A Panettone Hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg  vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 7,5 dkg cukrozott citromhéj
  • 7,5 dkg cukrozott narancshéj
  • 6+1 tojás sárgája
  • 5 dkg cseresznyebefőtt vagy rumos aszalt szilva
  • 4 dkg élesztő
  • 1 citrom lereszelt héja
  • bő 1 dl langyos tej
  • 1 csipet só
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  1. A lisztet keverd folyékonyra az élesztővel, egy kanál cukorral és a tej felével.
  2. Ezután takard le, és hagyd 30 percig pihenni.
  3. Dolgozd hozzá a megmaradt tejet, a cukrot és a tojások sárgáját, majd keverd bele a feldarabolt vajat és a fűszereket is.
  4. Gyúrd addig, amíg a tészta elválik az edény falától, majd keleszd egy órán át.
  5. Ha megkelt, nyújtsd ki egy deszkán, szórd meg a feldarabolt gyümölcshéjjal és a mazsolával, majd ismét gyúrd össze.
  6. Ezután tedd a sütőformába, és keleszd még egy óráig.
  7. Végül kereszt alakban vágd be a tetejét, kend meg egy tojássárgájával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 45 percig

Panettone

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Extra süti: creme brulee pite – a hedonizmus kimaxolása

A jó pitéket mindenki szereti, a creme bruleenek is nagy...

Close