Örvéndi Szilvalekváros Derelye – Nagymamáink receptje

Örvéndi Szilvalekváros Derelye – Nagymamáink receptje

Szerző: Hang-Kep Egyesulet

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 4 darab tojás
  • 2-3 dl enyhén sós víz
  • porcukor
  • zsemlemorzsa
  • szilvalekvár
  • zsír
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 1,5 óra

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat majd langyos víz adagolásával tésztává gyúrjuk. Akkor van kész, amikor selymes fényű, ruganyossá válik a tésztánk, leválik a kezünkről és már nem tapad. Amikor elkészült a tésztánk hatfelé osztjuk, és vékony csíkokat nyújtunk belőle. A csíkokra lekvárpöttyöket teszünk. Összehajtjuk a tésztánkat és a töltelékek között lelapítjuk. Derelyevágóval apró kis batyukat szaggatunk. Enyhén sós vizet melegítünk, és amikor már lobog, megfőzzük benne a derelyénket. Akkor főttek meg, ha a derelyék feljönnek a víz színére.

Forró zsiradékon arany barnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A készre főtt derelyére egy kevés zsiradékot öntünk, majd megszórjuk a megpirított zsemlemorzsával. Összerázzuk, és nem keverjük, hiszen a forró derelyénk tésztája nagyon sérülékeny.

(A videót nem a pikanteria.sztarcafe.hu készítette, így arra a pikanteria által készített videókra vonatkozó felhasználási feltételek nem vonatkoznak. A videó jogtulajdonosa a Hang-Kép Egyesület)

Forrás: gasztro-tv

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Füstölt Lazacos – Linguine ruccola-val

Hozzávalók: lingvine tészta füstölt lazac vaj 2 cl brandy koktél...

Close