Óriási csokitorta – recept

Óriási csokitorta – recept

Story Highlights

  • A szürke időt próbáltuk feldobni ezekkel a színes kajákkal ebben az adásunkban.

Az Óriási csokitorta Hozzávalói:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 4 dl kefir
  • 2 tk vaníliakivonat v. 1 zacskó vaníliás cukor
  • 125 ml olaj
  • 22,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 35 dkg kristálycukor
  • 10 dkg barnacukor
  • 3 tojássárgája
  • 5 egész tojás

A krémhez:

  • 60 dkg étcsokoládé
  • 3 ek méz
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 7,5 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 tk vanília kivonat v. 1 csomag vaníliás cukor

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Egy másik tálban összeöntjük a folyékony hozzávalókat: a kefírt, a vanília kivonatot és az olajat és jól összekeverjük.

Óriási csokitorta

A vajat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot és habosra keverjük. Egyszer spatulával is átforgatjuk, hogy ne tapadjon semmi az edény falához. Egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat és az egész tojásokat, és az egészet habosra keverjük, amíg legalább a kétszeresére nő a massza mennyisége. Ehhez a tojásos alaphoz felváltva, lassú keverés mellett hozzáadjuk a nedves, illetve a száraz hozzávalókat és addi keverjük, amíg selymes állagú tésztát kapunk.

3 részre osztjuk és kivajazott, kilisztezett (22-23 cm-es) tortaformákba öntjük a masszát. 175 fokos sütőben 35-40 perc készre sütjük a tortalapokat – a két rácson egyszer megcseréljük a tortaformákat, hogy egyenletesen süljenek.

A csokikrémhez gyöngyöző víz felett megolvasztjuk a csokoládét és a mézet. Közben robotgéppel habosra verjük a vajat a porcukorral.

A tejfölt a sóval és a vanília kivonattal szintén a víz felett éppen hogy csak átmelegítjük, hogy a csokihoz keveréskor ne ugorjon össze. Ha langyos a tejföl, hozzákeverjük az olvasztott csokoládéhoz, és fényesre kikeverjük, végül pedig összedolgozzuk a cukros vajas masszával is. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon, lehűljön, de kenhető maradjon a krém.

A kihűlt tortalapokat egyenként kettévágjuk, hogy 6 lapot kapjunk. Az első lapot tortatálra tesszük és megkenjük annyi krémmel, ami kb. a tortalap magasságának felel meg. Erre kerül a következő lap és a következő adag krém, egészen addig, amíg a végén a torta tetejére kerül az utolsó lap. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel. 1-2 órát hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, mielőtt felszeleteljük.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
sült provençale Bárányborda
Raymond Blanc féle – sült provençale Bárányborda

A sült provençale Bárányborda hozzávalói:   2 db nagyobb bárányborda (...

Close