2020. október 23.

Select your Top Menu from wp menus
Omlós csülök sült – így lesz a gyerekek kedvence, recept

Omlós csülök sült – így lesz a gyerekek kedvence, recept

Ha igazán omnlós és ropogós sült csülköt szeretnél készíteni, előtte mindenkép javallott a csülköket megfőzni – ezzel elkerülheted az akár 5-6 órán kereszüli lassú alacsonyabb hőfokú sütést

Az Omlós csülök sült hozzávalói:

  • 1 nagy friss és még egy nagy füstölt hátsó csülök
  • fokahagyma kb 5 cikk
  • 3 db babérlevél
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág borsika fű
  • pici só
  • egész bors – fél marék
Omlós csülök sült
sütés előtt a csülköket megfőzzük

A csülök sütésekor használt szósz, melybe bele kell forgatni a csülök darabokat:

  • 3 ek mustár
  • só,
  • bors
  • bőven olíva olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  •  tk piros paprika
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt koriander bőven
  • friss rozmaring levelek felaprítva

Az Omlós csülök sült elkészítése:

A csülköket tisztítsd és mosd meg, majd helyezd egy minimum 15 L-es fazákba, mehet bele a fokhagyma, borsikafű ágak, rozmaring ágak, egész bors, babérlevél. Lassú tűzön kb 3-4 órát főzd, al lényeg, hogy akkor van kész, amikor a  hús leválik a csontról.

Ha igazán fínum sül

Vágódeszkán porciózd ki, mind a friss mind pedig a fütölt csülköt, úgy fél – harmad tenyérnyi darabokra. Ezene fincsi hús darabokat egyből teheted is a tepsibe, előtte onts al olíva olajat ( én eldobható alu tepsit használtam – nem szeretem mosogatni 🙂 )

sertes-sult-csulok-omlos-recept2

Amivel be kell kenned a húst:

Egy kissebb tálkában keverd össze az alábbi hozzávalókat:

  • 3 ek mustár
  • só,
  • bors
  • bőven olíva olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt koriander bőven
  • friss rozmaring levelek felaprítva

kend be a fenti mártással a húsdarabokat; 225C fokos sütőbe először lefedve 45 percig párold , majd utána fedetlenül pirítsd fel.

Rozmaringos tepsis burgonyával és vörösboros párolt káposztával tálald.

sertes-sult-csulok-omlos-recept4

sertes-sult-csulok-omlos-recept3

 

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Így készül a híres Piccalilli az angolok savanyúsága, recept

Ez a furcsa nevű cucc a brit konyha egyik alap savanyúsága, aminek eredete a gyarmatosítás időszakához vezethető vissza. Marha jó...

Close