OMG: sajttal és virslivel töltött lángos

OMG: sajttal és virslivel töltött lángos

A Fény utcai piac méltán híres töltött lángosa ihlette ezt a receptet. Ott is virslivel és sajttal operálnak, mi pedig pontról-pontra lekövettük az eredeti verziót.

A sajttal és virslivel töltött lángos hozzávalói:

  • 0,5 kg liszt
  • 25 g (fél csomag) élesztő
  • 1 ek. olaj
  • 2 tk. só
  • Feltétek: tejföl, sajt, virsli, fokhagyma

sajttal és virslivel töltött lángos

4 egszerű lépés választ el titeket attól, hogy rövid időre boldog töltött lángos tulajdonosok legyetek. Íme:

1.: az élesztőt 3 dl langyos vízbe morzsoljuk és hagyjuk, hogy kb. 10-15 perc alatt felfusson. Ha kezd kimászni a pohárból és halkan pezseg, akkor már mehet is a liszthez. Hozzáadjuk a sót, az olajat és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. A tálban hagyjuk a tésztát, itt belisztezzük kicsit a tetejét, majd lefedve 1 órán át kelni hagyjuk.

2.: A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból, kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd gömböcöket formázunk belőlük. Ezeket egy sodrófával nagyjából kör alakúra nyújtjuk. Ehhez a legjobb módszer ha húzunk rajta egyet le-föl irányba, majd öt szögpercet elfordítva ismét nyújtani kezdjük és ezt addig ismételgetjük, amíg szép kerek fazont nem kapunk.

3.: Az így kapott tésztát megpakoljuk virslivel és reszelt sajttal, félbehajtjuk, és megpöngyörkézzük a szélét, hogy a sajt ne tudjon kimászni belőle.

4.: A lángost 170 fok körüli olajba tesszük, ahol aranybarnára sütjük mind a két felét. Itatóspapíron landol, majd megkenjük fokhagymás tejföllel, szórunk rá még sajtot és már készen is van.

sajttal és virslivel töltött lángos
forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
spenótos-sajtos krokettek
Különleges köret: spenótos-sajtos krokettek, recept

  Jól jöhet, ha a maradék krumplipürével kezdenénk valamit, vagy...

Close