Olivás-paradicsomos csirke – recept

Olivás-paradicsomos csirke – recept

Story Highlights

  • Nyárias ebéd ősszel. Nálunk simán a “máskor is csinálhatsz” kategóriába került, egy jó levessel vagy utána desszerttel príma kis ebéd ez.

Az Olivás-paradicsomos csirke Hozzávalói:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 doboz konzerv paradicsom (400 g)
  • 10 dkg zöld olíva
  • 10 dkg fekete olíva
  • 1 evőkanál méz
  • petrezselyemzöld
  • pár darab szárított paradicsom (elhagyható)

Olivás-paradicsomos csirke

1. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.

2. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a vöröshagymát és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és további 1 percig pirítjuk, majd az egészet kiszedjük egy kis tálba és félretesszük.

3. A visszamaradt zsiradékra (ha kevés, adhatunk még hozzá 1-2 kanálnyi olívaolajat) ráhelyezzük a csirkedarabokat és néhány percig pirítjuk mindkét oldalukat.

4. Ha megpirult a csirke, visszatesszük a hagymákat, és hozzáadunk minden egyebet, majd fedő alatt főzzük 20-25 percig, míg a csirke megpuhul és a szós besűrűsödik.

Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Bögrés apácafánk – recept

Vaníliával szerintem erősen képviselőfánk jellege lesz, mert nekem az állaga...

Close