Olasz parmezános csirke, recept

Olasz parmezános csirke, recept

Akár hisszük, akár nem, de az olaszoknak is van rántott hús receptjük. Ez a parmezános csirke paradicsomszószban. A következő vasárnapi családi ebédnél, most rántott hús helyett ezt a kaját csináljátok!

Az Olasz parmezános csirke Hozzávalói (6 főre):

  • 2 ek olívaolaj
  • 3 db csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/3 tk szárított oregano
  • 1/3 tk szárított kakukkfű
  • 5 ek reszelt parmezán
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 250 g mozzarella
  • 6 dl passzírozott paradicsom
  • 1 tojás
  • Só, bors

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott fokhagymát. Amint a fokhagyma elkezdett illatozni, ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk az oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon rotyogtatjuk.

A megmosott csirkemelleket fele vastagságúra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk őket. Kissé felverjük a tojást és megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában. Egy kevés, forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, amíg a morzsa aranybarnás lesz.

Egy hőálló tálban elegyengetjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket, arra pedig mozzarella karikákat helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, rukkolával és egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.

Forrás: Streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Cukkinis lepény
Cukkinis lepény, recept

  A Cukkinis lepény Hozzávalói: 20 dkg cukkini, 10 dkg...

Close