Nyári minestrone leves – recept

Nyári minestrone leves – recept

A minestrone leves Hozzávalói:

  • 1 nagy sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 1 kis zellergumó nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 1 nagy fej hagyma finomra vágva
  • 4 ek olívaolaj
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 dl vörös bor
  • 2 paradicsomkonzerv (egész paradicsommal)
  • kis darab száraz paremzán héj

minestrone leves

  • 1 nagyobb krumpli kockára vágva
  • 20 dkg zöldbab megpucolva, 2-3 cm-es darabokra vágva
  • 1 édeskömény1 cm-es kockákra vágva
  • 1 cukkini 1 cm-es kockákra vágva
  • 3-4 kelkáposzta levél nagyobb darabokra vágva
  • 15 dkg makaróni kis darabokra tördelve
  • 25 kg főtt fehérbab (vagy konzerv)
  • frissen őrölt bors
  • kb. 1,5 l víz vagy alaplé
  • tálaláshoz bazsalikomlevél és frissen reszelt parmezán

minestrone leves

Egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt szalonnát és lepirítjuk, hogy a zsírját kiengedje. Rádobjuk a hagymát, sárgarépát, zellert és addig pirítjuk, amíg teljesen összeesik. Felöntjük borral, hagyjuk, hogy elfőjjön az alkohol és beletesszük a parmezán héját, a feldarabolt krumplival és a paradicsomkonzervvel. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot és az édesköményt. Amikor a zöldbab félig megfőtt, beletesszük a cukkinit és a kelképosztát -félpuhára főzzük, végül mehet bele a darabokra tört makaróni. Addig főzzük tovább, amíg  a tészta megpuhul. A babkonzervet a legvégén adjuk a leveshez. Összeforraljuk, tányérba szedjük, friss bazsalikomlevéllel, reszelt parmezánnal és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Egy dögös Toszkán kenyérsaláta – Panzanella

A Toszkán kenyérsaláta - Panzanella, Hozzávalói A salátához 5 evőkanál...

Close