Nyári eperleves, recept

 

A Nyári eperleves hpzzávalói:

  • 1 kg eper
  • 1 dl gyümölcsös fehérbor (pl. rizling)
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek porcukor
  • 1 ek akácméz
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 bodzavirág
  • Pár szem eper és bodzavirág a díszítéshez

Nyári eperleves

Az epret robotgépben vagy krumplinyomóval összetörjük és belerázunk a bodzavirágport, vágunk bele pár virágot is, belefacsarjuk a citromlét, hozzáadjuk a porcukrot és alaposan összekeverjük. Amennyiben túl darabosnak gondoljuk, egy villa segítségével szétnyomkodjuk a eperdarabokat.

Beleteszünk egy kis mézet és bort. Alaposan kihűtjük végül tejföllel, bodzavirággal és mentával tálaljuk.

Forrás: streetkitchen.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Tejfölös rakott zöldbab
Tejfölös rakott zöldbab dupla sajttal, recept

  40 perc alatt elkészülsz vele A rakott zöldbab mindig...

Close