Nick Stellino chef: Mokka krém karamell, recept

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell, recept

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell hozzávalói 8 főre:

  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze víz
  • 6 tojás
  • 1/2 césze cukor
  • vanília kivonat
  • 1 csésze krém tejszín
  • 1 csésze tej
  • 1 kis tálka össztetört étcsoki
  • 1/2 kis tálka NES kávé
  • bogyós gyümölcsök, pl: málna
  • menta levél

 

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell elkészítése:

  1. Először a karamellt kell elkészíteni.

  2. A csésze kristálycukrot és a vizet össze kell önteni egy edénybe és el kell kezdeni hevíteni – az elején még megkeverheted. Később: Ne kevergesd, kapcsold fel a gázt 4-5 percig, amíg felforr a cukros -víz elegy.

  3. Majd vedd majd le a hőfokot, hogy ne égjem meg a karamell. Amikor el kezdenek megjelenni a nagyobb buborékok, akkor fog elkezdeni barnulni a cukor is.

  4. Innentől kezdve még egy percig kell majd kb hevíteni, amíg szép barna és kész nem lesz a karamell. Majd vedd le a tűzről

  5. Végy elő 8 szuflés porcelán tálkát vagy kisebb csészét, oszd el benne a karamellt, majd a poharakat kicsit megdöntve ezek falára is egyengesd el a folyékony karamellt. Ha ez megvan , tedd félre

  6. hevítsd elő a sütőt 160 C fokra

  7. Egy nagyobb tálban, üss fel 3 egész tojást, és 3 tojás sárgáját. Tégy hozzá vanília kivonatot és egy fél csésze kristálycukrot; ne fed fel, hanem inkább kevergesd – nem akarunk bele buborékokat. Tedd félre

  8. Egy közepes pl teflon edényben, önts egy csésze krémtejszínt és egy csésze tejet. Kezd el hevíteni,  majd add hozzá az étcsokit és a neskávét. Közepes hőfokon forrásig hevítsd. Majd ha ez kész

  9. Öntsd a tejes-csokis-kávés kereveréket adagontént a tojásos vaníliás-cukros elegyhez ( lassan öntsd hozzá, nehogy megfőjön/kicsapódjon a tojás ). Lassan kevergesd közben

  10. Ezt a puding alapot oszd szét a karamellás szuflé poharak között, ne öntsd szinültig.

  11. Helyezd a szuflés poharakat egy sütő tálcára; önts alá forró vizet, h félig ellephesse a poharakat, majd mehet a sütőbe.

  12. Süsd 30 percig, majd vedd ki a sütőből és szoba hőmérsékleten pihentesd 1 órát.

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell

  1. Végy elő egy tálat, önts bele nagyon forró vizet és helyezd bele egyessével a szuflé poharakat. Álljon benne egy percig, majd egy késsel válasz el a “pudingot” az edényke faláról és borítsd ki a szervírozandó tányérra.

  2. Bogyós gyümölcsökkel és menta levéllel tálald.

forrás: nickstellino.com

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nick Stellino chef: Mokka krém karamell

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Málnás és csokis chia mag puding
Málnás és csokis chia mag puding

  Mostanában sokszor jön velem szemben a chia mag, de nem csak desszertekben használva, hanem különböző szépségápolási termékekben is megtalálható....

Close