Nem csak lisztérzékenyeknek – Gluténmentes túrós-sajtos pogácsa

Nem csak lisztérzékenyeknek – Gluténmentes túrós-sajtos pogácsa

Story Highlights

  • Ezt a gluténmentes sajtos pogácsát nagyon egyszerű elkészíteni, és még keleszteni sem kell.
  • A jól sikerült gluténmentes sajtos pogácsa kívül ropogós, belül puha, és csak úgy eteti magát. Ha nem fogy el rögtön, több napig omlós marad. Elég egyszer kipróbálni, hogy rákapj.

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Tetejére

  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás

Elkészítés: 35 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

sajtos_pogacsa_turos-gluten-mentes-free
Tedd a túrót egy nagyobb tálba, és törd át villával, azaz jól nyomogasd meg, majd dolgozd össze a sütőporral elkevert liszttel, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojással és a tejföllel. Keverd hozzá a reszelt sajtot is. Könnyen nyújtható, homogén tésztát kell kapnod. Ha túlságosan ragadna, adj még hozzá egy kevés rizslisztet.

Formázz a tésztából cipót, és rakd gluténmentes liszttel megszórt felületre, majd nyújtsd 1-1,5 centi vastagra. Vedd elő kedvenc kiszúródat, és szaggasd ki a pogácsákat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejüket felvert tojással, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt süsd a tésztát szép pirosra.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Az év leghatékonyabb fogyókúrája lesz a szakértők szerint – Te is kipróbálod?

2014-ben összesen 32 diétás étrendet hasonlítottak össze, nyolc kategóriában. Cikkünkben...

Close