2020. október 24.

Select your Top Menu from wp menus
Ne hagyd magad megtéveszteni: ezt mindenképp olvasd el a csokimikulás címkéjén!

Ne hagyd magad megtéveszteni: ezt mindenképp olvasd el a csokimikulás címkéjén!

Story Highlights

  • Sajnos sokan nem elég figyelmesek vásárláskor.
  • Furcsa érzet a szájpadláson, keressük a csokiízt, de nem találjuk, csak valami furcsa, édes összhatást érzünk, na meg a csalódottságot - ez van, amikor tejbevonóból készült figurát kóstolunk meg, és ettől próbálhatod megkímélni gyermekedet a mikulásfigura tudatos megválasztásával.

Sajnos ugyanis nem minden csokimikulás gyanánt árult figura készül valóban csokiból, rengeteg alapanyagául szolgál kakaós tejbevonó, ami távol áll a csokoládétól. Vásárláskor érdemes tehát résen lenni, illetve ellenőrizni a címkét.

Mi van a tejbevonóban?

A tejbevonó massza, amiből a rossz választásnak bizonyuló figurák készülnek, nem más, mint hamis csokoládé. Gyártásakor a kakaóvajat, mely a valódi csokoládé 50%-át adja, más növényi zsírral, kókusz- vagy pálmaolajjal helyettesítik. Ennek köszönhetően a massza előállítása jóval olcsóbb a gyártónak, és a boltokba kerülő figurák is olcsóbbak lesznek – igaz, nem is annyira finomak.

Az is fontos, hogy a valódi csokoládé – minimum 35% kakaó – számos kedvező egészségre gyakorolt hatással rendelkezik, antioxidáns, vitaminban és ásványi anyagban gazdag. Minél nagyobb a kakaótartalma, annál inkább dúskál ezekben.

Ezzel szemben a tejbevonó massza nem bővelkedik tápanyagokban, hiszen kevesebb, a csokoládé kedvező tulajdonságainak kulcsát képező kakaót – minimum 5% – tartalmaz. Sőt, a tejbevonó nemcsak kevésbé egészséges, de egészségtelennek is nevezhető, mivel a benne lévő növényi zsírnak magas a transzzsírtartalma, ami nem tesz jót a szívnek és az érrendszernek.

csokimikulas
Ezt kell figyelni vásárláskor

Mindig vess egy pillantást a figura csomagolásán található címkére. Azon világosan fel van tüntetve, hogy az adott darab miből készült. Olyat érdemes választanod, amelyik valóban csokoládéból van, és nem olyat, amelyik kakaós tejbevonó masszából.

Jó taktika, ha ismertebb, nevesebb gyártótól származó figurát keresel, mert termékeik, akárcsak táblás csokoládéik, valóban csokiból készülnek, nevük pedig egyfajta garancia arra, hogy nem fog csalódást okozni, amit a csillogó csomagolás rejt.
Természetesen egy ugyanakkora mikulásfigura márkásabb és ismeretlen gyártótól származó verziója árban jelentősen eltérhet, de inkább válassz kisebbet egy ismertebb névvel, mint egy óriásit, amit viszont soha sem látott-hallott gyártó készített, jó eséllyel tejbevonó masszából. Az ismert csokoládémárkáknak tulajdonképpen mindegyike gyárt már ünnepi figurákat, többféle méretben és árban, így akár 200 forint alatt is beszerezhetsz egy kisebb, de minőségi csokimikulást.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Olvadó csokoládé, narancs és chili

  A cukiban megindult a beigli gyártás (is), hihetetlen mennyiségeket látok nap, mint nap elkészülni. Nem is értem, hova fognak...

Close