Narancsos édes kuszkusz,recept

Narancsos édes kuszkusz,recept

Bizony a kuszkusz, nem csak köretnek szuper, hanem remek édesség is készülhet belőle. Zé meg is mutatja hogyan!

Narancsos édes kuszkusz

A Narancsos édes kuszkusz Hozzávalói (4 főre):

  • 1 marék mandula
  • 1 marék dió
  • 1 marék kandírozott narancshéj
  • ½ marék aszalt áfonya
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 2 ek. vaj
  • 2 dl narancslé
  • 1/2 bögre kuszkusz
  • ½ gránátalma
  • díszítéshez: mentalevél

Narancsos édes kuszkusz

  1. A durvára aprított magvakat egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott, kandírozott narancshéjat, az aszalt áfonyát, a vaníliás cukrot, a citromhéját és levét, a fahéjat, a csillagánizst és 1 evőkanál vajat.
  2. Ha a vaj elolvadt, akkor felöntjük a narancslével és hozzáadjuk a kuszkuszt. Ha felszívta a narancslevet, akkor még egy evőkanál vajat hozzáadunk, valamint a gránátalma magjait. Végül mentával díszítjük.

Narancsos édes kuszkusz

forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
mézeskalácsos kakaós csiga
A tökéletes karácsonyi reggeli: mézeskalácsos kakaós csiga, recept

  A kakaós csiga az egyik legjobb péksütemény, kicsik és...

Close