2020. október 25.

Select your Top Menu from wp menus
Nagyon egyszerű – Trappista sajt Házilag

Nagyon egyszerű – Trappista sajt Házilag

Story Highlights

  • Te is jártál már úgy, hogy szerettél volna valami jófajta trappistát, de nem sikerült eltalálnod, hogy milyet vegyél a boltban? Ezt elkerülendő, akár házilag is elkészítheted!

Hozzávalók:

kb. 38 dkg-ra

  • 500 g tehéntúró (félzsíros)
  • 1 L házi tej / teljes tej
  • 60 g vaj
  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 púpozott mokkáskanál só

TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ

+ 1,5 nap szárítás
30 perc

Elkészítés:

 

1. A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük.

2. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük, majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik. (Nekem 10 perc alatt szépen össze is állt.)

3. Egy kisebb tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.

4. Ha kihűlt tálra tesszük, és hagyjuk másnapig a spájzban száradni. (Én másfél napig hagytam száradni, majd mint a boltban lefóliázva betettem a hűtőbe további fogyasztásra.)

hazi-trappista-sajt-recept

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Post source : aprosef.hu

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Készítsd magad ! – Házi sajt és gomolya

Miből készül? A házi sajthoz tej kell, nem dobozos fehér lötty. A 160 forintos, másfél százalékos UHT tejből nem lesz...

Close