Nagyon amerikai mogyoróvajas pite, recept

Nagyon amerikai mogyoróvajas pite, recept

Villámgyors kekszalap, krémes mogyoróvajas töltelék, ez a mogyoróvajas pite! Egyszerűen ennél amerikaibb sütemény nem létezik és most Dóra megmutatja hogyan is készül.

 

A Nagyon amerikai mogyoróvajas pite Hozzávalók 1 pitéhez:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 4 ek olvasztott vaj
  • 160 g mogyoróvaj
  • 125 g natúr krémsajt
  • 50 g porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 marék sózatlan pörkölt mogyoró
  • Kb. 1-2 ek reszelt étcsokoládé

Nagyon amerikai mogyoróvajas pite

A zabkekszet, kakaóport és sót késes robotgépbe tesszük és morzsás állagúra aprítjuk. A morzsát egy piteformába tesszük, ráöntjük az olvasztott vajat és elkeverjük. A alját egy kanál, az oldalát pedig egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A pite formát 15 percre mélyhűtőbe tesszük majd 170 fokosra előmelegített sütőben kb. 10 percen keresztül sütjük, amíg kissé aranybarna színt kap.

A töltelékhez egy keverőtálba tesszük és krémesre kikeverjük a mogyoróvajat, a sajtkrémet, a porcukrot, egy csipet sót és a vanília kivonatot.

Végül belekeverjük a felvert tejszínhabot és az egészet összeforgatjuk. A kihűlt kekszalapra halmozzuk a mogyoróvajas krémet és elegyengetjük, erre mehet egy réteg keményre vert tejszínhab amit durvára vágott földimogyoróval és reszelt csokival szórunk meg. Tálalás előtt alaposan hűtsük ki.

Nagyon amerikai mogyoróvajas pite

Forrás: streetkitchen.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
30 perces bögrés muffin illatos Eperrel
30 perces bögrés muffin illatos Eperrel, recept

  Nem kell hozzá mérleg; Ez az egyik legfinomabb tavaszi süti!...

Close