Az igazi Moszkauer – recept

Az igazi Moszkauer – recept

Story Highlights

  • Klasszik aprósütemény, ami papíron elvileg vékonyabb, de én így szeretem jobban. A narancs-csoki szezont ezennel megnyitom.

Az igazi moszkauer Hozzávalói:20-25 db-hoz

  • 15 dkg dióbél
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 2 dkg liszt
  • 10-15 dkg étcsokoládé
  • pár csepp étolaj
  • A sütőlap lekenéséhez 1-2 evőkanál olvasztott vaj.

 

Az igazi moszkauer Elkészítése:

igazi moszkauer

1. A diót és a kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt egy lábasba tesszük és összeforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a lisztet.
2. Sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és vékonyan megkenjük olvasztott vajjal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A masszából kiskanálnyi adagokat kanalazunk és a tepsire helyezzük, majd picit a kanál lapjával ellapogatjuk.

igazi moszkauer
4. 10-13 percig sütjük, az a jó, ha a szélein kezd már aranybarnává válni.
5. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd étcsokoládét olvasztunk pár csepp étolajjal és minden falatkát felfordítunk és talpukat megkenjük az olvasztott csokival. Hűvös helyen gyorsan megdermed.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Marlenka az (eredeti recept)

Egyre népszerűbb süteményt osztunk meg veletek, olvassátok, használjátok, osszátok :)...

Close