Mogyoróvajas szendvics, recept

Mogyoróvajas szendvics, recept

Uzsonnára sokféle szendvicset lehet enni, akár édeset is. De Ti ettetek már mogyoróvajas verziót, olvasztott csokoládéval megtöltve? Nézzétek meg ezt a videót, mert tuti rákattantok majd. 

 

A Mogyoróvajas szendvics Hozzávalói 10 db-hoz

A tésztához

  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • 50 g barnacukor
  • 1 tojás
  • 100 g mogyoróvaj
  • 100 g liszt
  • ½ tk szódabikarbóna
  • ¼ tk só

A krémhez

  • 40 g olvasztott tejcsokoládé
  • 80 g krémsajt
  • 1 tk kakaópor
  • 40 g porcukor

A Mogyoróvajas szendvics elkészítése:

A tésztához az összes hozzávalót tegyük az aprítóba és dolgozzuk masszává, majd töltsük habzsákba és sütőpapíros tepsire, formázzunk korongokat belőle.

180 fokon légkeveréses sütőben süssük 14 percig.

A krémhez a hozzávalókat tegyük az aprítóba és miután elkészült, késsel kenjük meg  a kisült kekszek egyik felét, majd a másik felét tapasszuk hozzá.

mogyoróvajas szendvics

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Gyerekkorunk kedvenc itala: a karamellás tej , recept

  Tél, ovi, karamellás tej. Szinte mindennap cukros-citromos teát kaptunk...

Close