Mini répatorta kuglóf, recept

Mini répatorta kuglóf, recept

Story Highlights

  • Aki evett már répatortát, az jól tudja, hogy ez nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb süteménye, aki pedig még nem, az semmiféleképpen ne parázzon be: nem őrültünk meg, nem répa ízű tortáról van szó. A répa itt főleg az állag érdekében kerül bele a sütibe, hiszen utolérhetetlen szaftosságot eredményez. Mi most egy szédítően cuki, mini kuglófformában elkészített verziót mutatunk be. De azért egy dolgot szögezzünk le: ez a recept nagyméretű formában is működik, de akár még muffinformában is megsüthetitek őket, szóval a megfelelő forma hiánya egyszerűen nem lehet kifogás. 

A Mini répatorta kuglóf Hozzávalói

 

Mini répatorta kuglóf (24 db-hoz)

25 dkg vaj
25 dkg barnacukor
5 tojás kettéválasztva
1 narancs
17 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szerecsendió
1/2 tk őrölt gyömbér
20 dkg natúr pisztácia
25 dkg  reszelt sárgarépa
5-6 db aszalt sárgabarack
5-6 db kandírozott kumquat

A krémhez:

25 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
Mini répatorta kuglóf
A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásságákat, majd belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját a masszába. Összedolgozzuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. A pisztácia felét finomra daráljuk, a másik felét durvára daraboljuk és az egészet a lisztes keverékhez adjuk, amit kanalanként adagolva összedolgozunk a vajas masszával. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a finomra aprított aszalt gyümölcsöket.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és több adagban a répás masszához forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett sütőformába kanalazzuk és 180 fokaos sütőben készre sütjük. Ha kis formákat használunk, a sütési idő 40 perc, egy nagy forma esetén kb. 1 óra. Mielőtt a sütőből kivesszük a süteményt, végezzünk szúrópróbát, ha nem tapad a tészta a pálcikára vagy villára, elkészült. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük és a kihűlt kuglófok tetejére kanalazva vagy mellé kínáljuk.

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Aszaltszilvás csirke, recept

  Az Aszaltszilvás csirke Hozzávalói4 fő részére: 3 felső és...

Close