Minden mentes sütemény

Minden mentes sütemény

Story Highlights

  • Sokan kényszerülnek arra, hogy táplálkozásukból kihagyják a glutént, a laktózt, a cukrot, a tojást, vagy akár mindezt egyszerre. A blogszerző, MaiMóni nekik szánta ezt a csodálatos süteményt, hiszen ez “mindenmentes”, azaz bármire érzékeny is valaki, ezt nyugodtan megeheti. A cukrot nyírfacukorral helyettesítette, a kókusztejszín és a kókuszzsír a laktózmentességet garantálja, hiszen a tejszínt és a vajat váltotta ki vele, liszt helyett pedig diót használt. 

Hozzávalók az alaphoz:

  • 20 dkg finomra őrölt dió
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2-3 ek víz

A csokiréteghez:

  • 5 dkg nyírfacukor
  • 5 dkg víz
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 5 dkg kakaópor

A töltelékhez:

  • 4 dl Cocomas kókuszkrém, ez habbá verhető
  • 1 csomag Zselatin fix
  • 1,5 dkg nyírfacukor
  • 25 dkg gyümölcs (esetünkben szeder, málna vegyesen)

A díszítéshez:

  • pirított kókuszchips
  • aprított pisztácia
minden-mentes-gyumolcs-sutemeny
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 2 óra

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összekeverjük, és 27 centi átmérőjű kört formázunk belőle egy tepsibe helyezett sütőpapírra. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.

A csokiréteghez egy kis lábasba mérjük a vizet és a nyírfacukrot, és addig melegítjük, amíg a nyírfacukor fel nem oldódik. Belekeverjük a kókuszzsírt és a kakaóport, és gépi vagy kézi habverővel egynemű csokimasszává keverjük. Ezt a csokit a diós alapra kenjük, és hűtőben dermesztjük.

Ha kihűlt, habbá verjük a kókuszkrémet, belekeverjük a Zselatin fixet és a nyírfacukrot, majd az alapba öntjük, és megszórjuk a gyümölcsökkel. Pirított kókuszchipsszel és aprított pisztáciával díszítjük.

 

Forrás: gasztro-tv

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Tárkonyos pulyka raguleves

Hozzávalók: 0,5 kg pulykamell 0,2 kg gomba 4 db sárgarépa...

Close