2020. október 28.

Select your Top Menu from wp menus
Mézeskalács őzgerinc – csodás karácsonyi finomság, erecpt

Mézeskalács őzgerinc – csodás karácsonyi finomság, erecpt

Az ünnepi hangulathoz egy szelet finom mézeskalács is szükséges!

A Mézeskalács őzgerinc Hozzávalói:

  • 2 tojás,
  • 5 dkg porcukor,
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 20 dkg méz,
  • 25 dkg liszt,
  • egy késhegynyi tört fahéj,
  • szegfűszeg.

A Mézeskalács őzgerinc Elkészítése:

Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük a cukorral meg a szódabikarbónával, beletesszük a langyos mézet, a fűszereket meg a lisztet. Zsírral kikent őzgerincformában vagy kis tepsiben kis lángon sütjük meg (a tetejére porcukrot, vagy laposra vágott, hámozott mandulaszemeket is hinthetünk).

Mézeskalács őzgerinc

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú, recept

A Fahéjas koszorú Hozzávalói: a tésztához: 35 dkg liszt, 1,7-2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 5 g szárított élesztő, 1...

Close