Mézeskalács muffin karamellkrémmel, recept

Mézeskalács muffin karamellkrémmel, recept

Story Highlights

  • Ha desszert, akkor muffin. De nem ám akármilyen!

Mézeskalács illatú, dióval, naranccsal a tésztájában, és karamellkrémmel a tetején. Egyszerű és nagyszerű.

A Mézeskalács muffin Hozzávalói:

  • 1 tojás (M-es méret),
  • 1 kis poharas joghurt,
  • 1 dl olaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 marék apróra vágott dió,
  • 1 marék mazsola,
  • 1 marék (50 gramm) kandírozott narancshéj
  • 1/2 zacskó sütőpor,
  • 17 dkg liszt
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A tetejére

  • 250 gramm mascarpone
  • karamellkrémhez:
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín

Mézeskalács muffin

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A lisztet a sütőporral  és a mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverem. A többi hozzávalót is összekeverem, majd hozzáadom a lisztes keveréket. A muffintepsit kibélelem muffin papírral és belekanalazom a masszát. 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsül.

A karamellkrémhez felolvasztottam 12 dkg cukrot, majd fél dl tejszínt adagoltam hozzá folyamatosan, végül 5 dkg vajat adtam hozzá, és csomómentesre kevertem. Amikor már kezdett kihűlni, akkor óvatosan adagoltam hozzá a mascaponét, robotgéppel simára kevertem. Ha kicsit folyósabb lesz, akkor hűtőbe téve visszaszilárdul. Habzsákba töltöttem és  mintát nyomtam a kihűlt muffinok tetejére.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Marlenka golyó recept

A Marlenka golyó Hozzávalói: 30 dkg mézeskalács vagy mézeslap morzsa* +a hempergetéshez 8 dkg darált dió 5 dkg olvasztott vaj...

Close