Mexikói Töltött Paprika, recept

Mexikói Töltött Paprika, recept

Story Highlights

  • Ha a töltött paprika szóösszetétel hangzik el, akkor legtöbbünknek általában a klasszikus, magyaros, anyu-féle változat jut eszünkbe. Ez így teljesen rendben is van, nem is állítjuk, hogy ez a mai recept felülmúlná ezt a klasszikust, de hogy ki kell próbálni, az egészen biztos. Ugyanis egy pofonegyszerű, húsos raguval, egy csípős mártással és pár kaliforniai paprikával olyan mexikói ízorgiát tudunk összedobni, hogy már csak egy nagy sombrerora lesz szükség!

A Mexikói Töltött Paprika hozzávalói

A húsos raguhoz:

  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 jalapeno friss jalapeno paprika (vagy üveges, ha nincs friss)
  • 35 dkg marhahús
  • 10 dkg konzerv bab lecsepegtetve
  • 3 dl sör
  • 100 g rizs
  • kb 5 dl víz
  • 10 g keserű csoki
  • 1 tk  füstölt paprika
  • 1 tk koriander
  • 2 tk római kömény
  • 10 dkg konzerv kukorica
  • só, bors

A paradicsomszószhoz:

  • 2 kápia paprika
  • 2 konzerv paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 chili paprika
  • 1 lilahagyma
  • só, bors

Az összerakáshoz:

  • 5 színes kaliforniai paprika
  • kb 70 g reszelt cheddar sajt
  • Durvára vágott koriander díszítésnek

Mexikói Töltött Paprika
A Mexikói Töltött Paprika Elkészítése:

A töltelékhez egy lábasban üvegesre párolunk egy fej hagymát, majd jöhet rá 3 gerezd megroppantott fokhagyma és 3-4 jalapeno karikákra vágva – ha frisset nem találtatok, akkor használjatok ecetes lében eltett üveges változatot. Hozzáadjuk a marhahúst, amit egy kicsit átforgatunk, lepirítjuk. Felöntjük sörrel, hozzáadjuk a rizst majd beleöntjük a vizet is. Befűszerezzük és hozzáadjuk az étcsokit. Kb 40 percig főzzük, végül hozzáadjuk a kukoricát és a babot, ezután már bele is tölthetjük a ragut a paprikákba. Vigyázzunk, hogy a töltelék szaftos maradjon, mert még sütni is fogjuk!

A szószhoz egy kimagozott kápia paprikát meggrillezünk és a leturmixolunk. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon lilahagymát párolunk, majd mehetnek mellé a fokhagymák. Felöntjük egy kevés sörrel és így pároljuk még 1-2 percig. Hozzáadjuk a chili paprikát és a konzerv paradicsomot, végül pedig a grillezett, leturmixolt paprikákat.  Jól elkeverjük és 10-15 percig rotyogtatjuk. Elkeverünk benne egy csokor friss koriandert és a kész szószt egy hőálló tálba öntjük.
A paprikák tetejét levágjuk és megtöltjük őket a raguval. A töltött paprikákat a szószba ültetjük és az  egészre szórunk egy csomó reszelt cheddar sajtot – mehet be a sütőbe 180 fokra 20 percig. A kész töltött paprikák tetejére koriandert szórunk és kész.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Amerikai csokis cookie 5 lépésben, recept

Az Amerikai csokis cookie hozzávalói (kb 12 db. nagyobb cookiehoz): 240 g...

Close